Bra belysning ökar produktiviteten.

Nu när vi är mitt i vintermörkret är det viktigare än någonsin att se över belysningen både på arbetsplatsen och hemma. Hälsofördelarna med rätt ljus är stora och bidrar till bland annat ökat välmående och mer energi.

Relaterat

Bättre hälsa med rätt belysning

Med rätt anpassad belysning blir du piggare, effektivare och mår bättre. Flera studier visar att rätt belysning faktiskt underlättar möjligheten att vara produktiv och göra ett bra arbete. Vi vet att ljuset påverkar vår psykiska hälsa, återhämtning och nattsömn. Det hjälper oss att hålla koll på dygnsrytmen och varva ner inför kvällen och natten. Därför är belysningen på kontoret och arbetsplatsen viktig och får inte underskattas.

Snyggt och funktionellt

Armaturer och lampor behöver inte bara vara funktionella, många är också väldigt fina och bidrar till en trevlig arbetsmiljö. På Wisest älskar vi lampor och jobbar med flera stora leverantörer. En ny taklampa till konferensbordet, skrivbordsbelysning eller fin armatur till fikarummet? Hör av dig till oss så hjälper vi dig med rätt belysning för dina beho

Tänk på detta med din kontorsbelysning

Z

Belysningsstyrka är viktig och ska vara anpassad för plats och person. Beroende på vilken typ av arbete som utförs kan olika behov av ljusstyrka finnas. Vid en arbetsplats eller arbetsytor bör det vara något högre än vid kommunikationsytor mellan arbetsplatser.

Z

Placering av armaturer. Beroende på vilken typ av armatur som används och vilket syfte den har, är placeringen extra viktig. Det påverkar fördelningen av ljushet i rummet och har stor betydelse för seendet och hur rummet upplevs.

Z

I lokaler med bildskärmar behöver belysningen vara anpassad för det. Ljus från både fönster och armaturer ska inte blända eller ge störande reflexer.

Favoritlampor från Muuto

Här nedan tipsar Lasse om tre favoriter från vår leverantör Muuto. Muuto har sina rötter i den skandinaviska designtraditionen som kännetecknas av bland annat hållbar design, funktionalitet och hantverk. Hos Muuto kan du hitta ett brett sortiment av både lampor och möbler.
Vi vet att ljuset påverkar vår psykiska hälsa, återhämtning och nattsömn. Därför är belysningen på kontoret och arbetsplatsen viktig och får inte underskattas.
Här nedan ser du Fluid pendant lamp, Ambit rail lamp och Tip table lamp.

Har du en fråga?

Hör av dig till mig så hjälper jag dig!

Lars Ljungberg
0140 77 07 78
lars.ljungberg@wisest.se