Lär känna Linus Andersson.

Relaterat

Vi välkomnar Linus!

Vi är så glada att få presentera vår nya supertalang, UX/UI-designer: Linus Andersson! Linus tillhör Webb & kommunikation och kommer serva våra kunder med design och layout i världsklass.

Linus har studerat Grafisk design och kommunikation på Linköpings universitet och har därefter arbetat många år inom branschen med både stora och små kunder.

Utöver layout, design och webb har Linus ett stort intresse för gamla klockor. Så när han inte jobbar eller hänger med familjen kan du hitta honom i ett hörn i hans hus, arbetandes med att restaurera gamla armbandsur.

Linus, hur har de första månaderna varit på Wisest?
Det har varit toppen! Jag känner mig väldigt välkomnad av gänget här och fick en jättebra introduktion under min första vecka. Stämningen är bra och det känns fint att jobba i stan där jag själv bor igen.

Vad är din roll på företaget?
Min roll är UI-designer. Jag har under de senaste åren arbetat inom UI-området men har en bred bas gällande grafisk formgivning och klassisk front-end utveckling. Det ser ut att bli en del varierande arbetsuppgifter framöver och det känns väldigt kul.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
Jag tycker att det absolut roligaste med mitt arbete är att man får chansen till att vara kreativ. Det är också givande att få en inblick i kundernas olika affärsområden. Man lär sig alltid något nytt. Jag tycker att relationen med kunderna är viktigt, en öppen och ärlig dialog gör resultatet blir bättre. Det blir oftare roligare projekt om man har en regelbunden dialog.

Finns det några specifika design principer eller tekniker som du tycker är viktiga för dagens UI-design?
Jämfört med när jag började min karriär som grafisk formgivare så har branschen förändrats mycket. För tio år sen så låg fokus mycket mer på att det hemsidor och likande skulle vara visuellt tilltalande. Då kunde man ofta tumma på användarvänligheten för att det skulle bli snyggt eller coolt, men idag ser det helt annorlunda ut. Det finns flera riktlinjer och lagkrav (beroende på vem man är) som ska eller måste följas. Fokus har flyttats från snyggt till användarvänligt.

MEN en användarvänlig hemsida, intranät, app eller system behöver för den delen inte vara tråkig. Något jag alltid har med mig i processen är de 10 heuristikerna och baskraven för WCAG. Lär mer om tillgänglig webbplats här

Hur kan en typisk arbetsdag se ut för dig?
En vanlig dag börjar med en blöt cykeltur till jobbet (hoppas det slutar regna snart) och en stabil kopp kaffe när jag väl är framme på kontoret. Efter det så sätter jag i gång med arbetsdagen som kan bestå av allt från grafisk profilering, design av hemsidor samt intern marknadsföring och profilering. Arbetet varierar mycket från dag till dag och det tycker jag är en av de största fördelarna med min yrkesroll.

Vad gör du när du inte jobbar?
Den mesta tiden spenderar jag med min familj. Ser till att huset står och spelar lite padel eller nåt annat skoj då och då. Jag har också ett eget litet hörn i huset där jag spenderar en del kvällar med att restaurera gamla armbandsur.

Fem snabba

Sommar – vinter
Godis – glass
Morgon – kväll
Kaffe –
te
Bläckpenna – blyertspenna (svart lättflytande bläck eller gel är ett måste)