Värdefullt samarbete med TUC.

Denna våren har vi haft förmånen att ha två talanger hos oss för att göra sin LIA (lärande i arbete). Lär känna Mirna och Simon!

Relaterat

Lärande i arbete

Denna våren har vi haft förmånen att ha två talanger hos oss för att göra sin LIA (lärande i arbete). Mirna läser till företagssäljare B2B och Simon läser systemutveckling .NET, båda på TUC.

TUC är en yrkeshögskola med sin bas i Tranås. Det är Sveriges mest framgångsrika utbildningsföretag, som vill bidra till ett samhälle där alla har möjlighet att utvecklas. Wisest har sedan ett par år tillbaka ett samarbete med TUC.

– För att fortsätta växa ser vi ett stort behov, både på lång och kort sikt, att fylla på med rätt kompetens. Det är redan nu en utmaning för oss. Därför tycker vi det är extra viktigt att ha ett nära samarbete med TUC som förser marknaden med rätt kompetens, säger Jan Lundin, VD på Wisest.

Under en LIA-period får studenterna testa på yrkeslivet och pröva sina kunskaper. Det ger dem både erfarenheter och kontakter som kan vara värdefulla inför framtiden. Det blir också en värdefull tid för företagen som då får lära känna studenterna och utvecklas tillsammans med dem.

Mirna, varför valde du att gå utbildningen?
Jag älskar försäljning och har jobbat med det i flera år. Tidigare har jag arbetat mot konsument, men jag ville fördjupa mina kunskaper och jobba mer mot företag.

Varför ville du ha din LIA på Wisest?
Det var en klasskompis som hade koll på Wisest och rekommenderade mig att söka. Jag kollade upp företaget, blev väldigt intresserad och under min tid här har verkligen intresset för IT växt ytterligare.

Hur har veckorna varit?
Det har gått väldigt fort och varit otroligt intressant. Jag har fått vara med inom flera olika områden på både möten och utbildningar. Det har varit tydliga instruktioner och bra uppföljning. Jag har pratat med många kunder och kunnat testa flera olika säljmetoder. Roliga, utvecklande och lärorika veckor.

Vad tar du med dig för lärdomar från Wisest?
Jag har fått upp intresset för, och blivit mer insatt i, cybersäkerhet. Till exempel hur viktigt det är med IT-säkerhet och att det påverkar hela företaget, något jag inte alls har reflekterat över innan. Det är en ny bransch för mig, som jag har lärt mig mer om. Jag tar med mig mycket inom många olika områden.

Något du vill tillägga?
Detta är verkligen ett jobb som jag kan tänka mig att fortsätta med, och ett företag jag trivs på. Jag har blivit så väl omhändertagen och bra bemött.

Simon, varför valde du att gå utbildningen?
Jag har ett stort intresse för programmering och vill jobba med det. På gymnasiet läste jag lite programmering och har också lärt mig en del själv innan jag började utbildningen. Utbildningen ger mig både fördjupade kunskaper, praktisk övning och kontakt med arbetsgivare.

Varför ville du ha din LIA på Wisest?
En av våra administratörer rekommenderade mig att söka till Wisest. En kille i klassen över mig hade praktik där och det blev väldigt lyckat.

Hur har veckorna varit?
Veckorna har varit väldigt roliga och tiden har gått fort. Jag ser verkligen fram emot att åka hit och att vara här. Det har varit mycket att göra och jag har fått testa programmering som jag inte har gjort innan vilket har varit väldigt lärorikt. Alla har varit otroligt snälla och välkomnande.

Vad tar du med dig för lärdomar från Wisest?
Jag har lärt mig olika sätt att koda på och använda mig utav verktyg som jag inte gjort förut. Det har varit spännande att se hur man gör saker inom kodningen när det är skarpt läge. Jag har också fått se hur företaget fungerar och hur man arbetar. Jag har fått ut mycket utav tiden jag har varit här.

Något du vill tillägga?
Jag tycker verkligen om att vara här. Det är enkla och öppna människor med tydliga mål. Alla är väldigt snälla, det är aldrig stelt eller svårt att prata med någon.