Stockholm Furniture Fair 2024.

Relaterat

Stockholm Furniture Fair 2024

Nu har årets upplaga utav Stockholm Furniture Fair avslutats och vi besökte mässan ett par dagar för att träffa våra leverantörer och samarbetspartner – och såklart spana in nyheterna.

Lasse och Sofia, hur var mässan?

Vi tyckte att mässan var väldigt bra. Det var inte lika många utställare som innan pandemin, men de som var på plats gjorde det väldigt bra. Vi träffade många som vi arbetar regelbundet med, både leverantörer och partners, och det är värdefullt att ses på riktigt, inte bara digitalt.

Har ni några trendspaningar att bjuda på?

Flera varumärken bjöd på 70-talsinspiration med geometriska mönster. Vi såg en hel del starka färgmöten och en speciell färg som stack ut var röd. Men också en hel del pasteller i grå, lila och rosa med accent av röd och orange.

Vad tar ni med er från mässan?

Det var ett starkt fokus på hållbarhet, vilket vi tycker är väldigt spännande. Flera leverantörer visade upp hur de arbetar med hållbarhet i alla led. Allt från återvunna material, till att renovera och förnya befintliga möbler.

Någon favorit som ni vill lyfta?

Vi sprang på ett, för oss, nytt och spännande varumärke som heter Slalom, ett italienskt företag som arbetar med akustiklösningar. På mässan presenterade dom en ny produkt som de kallar för Blom. Det är en akustikpanel med blandning av naturliga fibrer och blomblad vars nyckelord är ”lokal snabbt återväxt naturligt”. Blommorna kommer från utvalda jordar som odlas för att upprätthålla den biologiska mångfalden i en ekologisk korridor, i enlighet med säsongsbetonade grödor och reglerna för klimatneutral produktion. De behandlas vid höga temperaturer vilket gör att blommorna behåller sin doft samtidigt som de förlorar sitt allergen.

Kontakta Lasse om du vill uppdatera eller ändra din kontorsmiljö.

0140 77 07 78

lars.ljungberg@wisest.se