Security Awareness.

Relaterat

Utbildning är en av de viktigaste delarna i ditt företags IT-säkerhetsarbete

Känner du osäkerhet kring vilka länkar du får klicka på, eller vilka mail som är okej att öppna? Du är inte ensam. Bedragarna är kreativa och det kan idag vara svårt att avgöra om ett mail är äkta eller fake.

Mer än hälften av alla IT-incidenter beror på den mänskliga faktorn. Det gör utbildning till en av de viktigaste komponenterna i din organisations IT-säkerhetsarbete. Rusta ditt team med kunskap som behövs för att stå emot dagens cyberattacker genom regelbunden övning och utbildning.

Intelligent träning som stärker organisationens säkerhetsmedvetandet
Med vår utbildningsplattform skräddarsyr vi korta, relevanta utbildningar om cyberhygien för hela din organisation. Deltagarna får en e-postinbjudan till en mikroutbildning varje månad, men frekvensen kan såklart justeras på din organisations nivå. Varje utbildning tar i praktiken mindre än 5 minuter, och användare får en individuell utbildningsplan baserad på tidigare aktiviteter och respons på simulerade attacker.
Utbildningen innehåller moduler som täcker allt från ransomware till säker surfning och anpassas till varje företag efter deras speciella behov, vilket gör materialet relevant, uppdaterat och trovärdigt för varje användare och organisation.

Därför ska du använda vår utbildningsplattform

• Hanterad tjänst
Ett specialiserat IT-säkerhetsteam arbetar fokuserat med att identifiera nya hot och IT-attacker. Tillsammans med pedagoger, designers och utvecklare får du rätt motivation och kunskap för att minimera riskerna för IT-attacker.

• Relevant
Relevant är ett ledord som genomsyrar hela utbildningsplattformen. Kommunikationen behöver vara relevant och vi bantar därför bort både floskler och onödigt vetande. Vårt fokus är rätt träning, till rätt användare i rätt tid.

• Expert på varje område
Plattformens pedagogiska strategier är framtagna av psykologer och beteendevetare som tillsammans med IT-säkerhetsexperter sammanställer mängder med information, attacker och exempel till ett lättillgängligt Security Awareness-program.

• Molnbaserad
Utbildningsplattformen är helt molnbaserad och aktiveras snabbt och enkelt. Dessutom fungerar utbildningarna just där användarna befinner sig, oavsett om det är på dator, mobiltelefon eller surfplatta.

FAQ

För vilka branscher passar utbildningsplattformen?
Det passar för företag i alla branscher och storlekar. IT-attacker sker på alla typer av bolag så det är högst relevant för samtliga.

Vad händer om jag inte klarar utbildningen?
Utbildningen är inte till för att peka ut någon eller för att dela ut betyg. Syftet är att organisationen ska få bättre kunskap, därför är resultatet alltid anonymt.

Tar det mycket tid från mina medarbetare?
Varje utbildning tar mindre än 5 minuter och intervallet brukar vara en utbildning varje månad, men det går att anpassa efter just ditt företags behov.

Hur motiverar jag mina kollegor till detta?
Utbildningen är framtagen tillsammans med pedagoger vilket gör den lätt och enkel att förstå. Ge dina kollegor möjligheten att känna sig säkrare när det kommer till IT-säkerhet.

Har du en fråga?

Hör av dig till mig så hjälper jag dig!

Anders Levin
0140 77 07 77
anders.levin@wisest.se

Begreppet Security Awareness, eller säkerhetsmedvetenhet, handlar om att förstå och vara medveten om de olika hot och risker som kan påverka din organisation digitalt. Många organisationer har stoppat cyberattacker genom att aktivt jobba med Security Awareness hos sina medarbetare.