Nu släpps Microsoft 365 Copilot till alla företag.

Relaterat

Microsoft 365 Copilot tillgängligt för alla företag  

Copilot är en open AI-baserad assistent för Microsoft 356 och beskrivs som ett helt nytt sätt att arbeta. När du arbetar i till exempel Word eller Excel, kommer du kunna be Copilot om hjälp och förslag på vad du ska skriva eller göra i dokumentet. Copilot har dessutom integrerats med fler Microsoft 356-appar som till exempel Outlook och Teams vilket gör att du får hjälp att hantera din mail och kalender. 
När Microsoft lanserade tjänsten i höstas ställdes höga krav på de företag som ville testa: minst 300 licenser samt abonnemang i en speciell kategori. Detta gjorde målgruppen för tjänsten minst sagt snäv. 

Men nu, äntligen, släpper Microsoft kraven och låter företag oavsett storlek att köpa tjänsten utan minimiantal på licenser. Dessutom går det teckna upp sig för Copilot via en Microsoft-partner, något som i början inte var möjligt då licenserna enbart gick att köpa direkt via Microsoft.  

Däremot stödjer tjänsten endast engelska, spanska, japanska, franska, tyska, portugisiska, italienska och kinesiska just nu. Inte bara som språk i interaktionen med Copilot, utan även för inhämtning av data. Detta gör den ganska svår att använda för svenska företag, då Copilot har problem att leta bland dokument på svenska.  

Microsoft har meddelat att tjänsten kommer på svenska under första delen av 2024 så det är hög tid för ditt företag att förbereda sig. Det handlar bland annat om att städa bland dokument och se till att alla i organisationen har rätt behörigheter.  

På Wisest har vi tillgång till tjänsten och är än så länge imponerade. Vi testar just nu Copilot på engelska och är övertygade om att det är något att se fram emot för alla. 
Vi hjälper gärna dig och din organisation med alla förberedelser så att ni är redo att köra igång så snart tjänsten lanseras på svenska. 

Har du en fråga?

Hör av dig till mig så hjälper jag dig!

Anders Levin
0140 77 07 77
anders.levin@wisest.se