Därför ska du använda Microsoft Intune.

Microsoft Intune är en molnbaserad tjänst som hjälper dig att säkra data, enheter och appar i din organisation.

Relaterat

Därför ska du använda Microsoft Intune

Allt fler arbetar växelvis utanför sin arbetsplats. Det kan vara allt ifrån att arbeta hemma, på resan, ett café eller hos en samarbetspartner. Många använder dessutom både telefon, dator och surfplatta som arbetsverktyg vilket gör vilket gör att inte bara produktiviteten ökar, utan även säkerhetsriskerna.
Att vara uppkopplad på flera olika nätverk, med olika enheter ställer högre krav på säkerheten. Med Microsoft Intune kan du som IT-ansvarig få bra kontroll över alla enheter samt hur data används och delas, utan att det påverkar dina kollegors upplevelse eller produktivitet.

Vad är Microsoft Intune?
Microsoft Intune är en molnbaserad tjänst som hjälper dig att säkra data, enheter och appar i din organisation. Det är en del i Microsoft 365-plattformen som bland annat integreras med Microsoft Entra. Intune hjälper till att skydda verksamhetens data och enheter och gör det lätt att säkerställa att enheter och applikationer följer de säkerhetskrav som gäller.

Med tjänsten kan du som IT-ansvarig styra, konfigurera och uppdatera de enheter som används i din organisation som tillexempel datorer, telefoner och surfplattor. Du kan också skydda företagets data genom att kontrollera hur data är tillgänglig och hur den delas. Allt detta sker såklart utifrån din organisations egna säkerhetspolicys.

Du kan också centralisera utrullning av applikationer och policys vilket förenklar både rutiner i verksamheten och onboarding-processen för nyanställda. Intune gör det enkelt att sätta regler för olika användares mobiler, surfplattor och bärbara datorer.