Hållbarhetsarbete med cirkulär IT.

Relaterat

Vi underlättar hanteringen av gamla it- och elektronikprodukter

Hållbarhet är en central fråga för många företag idag, och vi som It-bolag kan göra stor skillnad genom att integrera cirkulära affärsmodeller i vår verksamhet. Att erbjuda begagnad utrustning, ta tillbaka använd teknik för återbruk och hantera återvinning är några effektiva sätt att minska miljöpåverkan och samtidigt skapa värde våra kunder.

Begagnad utrustning för minskad miljöpåverkan

Tillverkning av elektronik kräver stora mängder energi och resurser, och genom att förlänga livslängden på produkter minskar koldioxidutsläppen och användningen av naturresurser. Därför arbetar vi med att erbjuda både leasing och försäljning av begagnad IT-utrustning som datorer, servrar och mobiltelefoner, för att minska behovet av nyproduktion.

Återtag och cirkulär ekonomi

Vi arbetar med en samarbetspartner där vi kan ta emot och returnera din gamla IT-utrustning. Detta är ett viktigt steg i hållbarhetsarbetet. Genom att ta tillbaka produkter som inte längre används kan vi återanvända, renovera eller återvinna komponenter. Detta minskar e-avfallet och säkerställer att produkter inte går till spillo. Enheter som återtas kan renoveras och säljas igen, vilket förlänger deras livslängd, eller så kan komponenter återvinnas och användas i andra enheter. Denna cirkulära modell minskar behovet av att utvinna nya resurser och främjar ett mer hållbart förhållningssätt till teknik.

Enkel uppsamling och hantering

Som It-bolag vill vi engagera och inspirera våra kunder i hållbarhetsarbetet. Genom att erbjuda till exempel rabatter eller krediter för att returnera gammal utrustning, kan vi motivera att delta i återtagsprogrammen. Vi vill göra det enkelt för dig att arbeta hållbart med dina teknik- och IT-produkter. För att underlätta hanteringen av era gamla produkter erbjuder vi uppsamlingskärl på plats hos er som vi både ställer dit och tömmer. Det enda du som kund behöver tänka på är att informera medarbetarna var de ska lägga sina gamla produkter.   

Låt oss tillsammans arbeta för att minska vår miljöpåverkan – och samtidigt skapa kostnadseffektiva lösningar.

Har du en fråga?

Hör av dig till mig så hjälper jag dig!

Jens Schelin
0140 77 07 71
jens.schelin@wisest.se