Wisest Microsoft Ignite

Peter & Jens på Microsoft Ignite

Den 4-8 november besökte Peter och Jens Microsofts största teknikkonferens, Microsoft Ignite i Orlando, USA. Microsoft Ignite är en årlig konferens med tusentals deltagare från hela världen. Det är en plats där man möter innovatörer, utforskar framtidens teknik och får höra om Microsofts visioner om framtiden. Vi har ställt lite frågor om deras resa…

Hur kommer det sig att ni besökte Microsoft Ignite?

Att besöka Microsofts största IT-event var ett givet val när chansen dök upp. Microsoft Ignite är något vi pratat om i flera år på Wisest. Vi har tagit stora steg som bolag den senaste tiden och det är viktigt att hela tiden hålla sig i framkant i en bransch som ständigt förändras.

Berätta lite om Microsoft Ignite

Under Microsoft Ignite var det fem fullspäckade dagar på Orange County Convention Center. Konferensen hade över 1000 intressanta seminarier som handlade om Microsofts produkter och tjänster. Då utbudet var så pass stort fick vi noggrant välja ut ett tjugotal seminarier vi ville gå på innan vi reste.

Utöver alla seminarier var det över 300 andra företag visade sin produktportfölj i den stora mässhallen. Nu i efterhand skulle man vilja ha någon extra dag för att hinna med något mer.

Arrangör

Microsoft

Antal seminarier

+1000

Antal utställare

+300

Yta

650 000 m2

Vad tar ni med er som extra intressant för Wisest och våra kunder?

När det kommer till Sharepoint, OneDrive och Microsoft Teams samspelar de på ett nytt och fantastiskt sätt. Vi vill framförallt lyfta synkroniseringen mellan dem och hur pass enkel den är för att samla information och göra den tillgänglig.

Den nya tjänsten AdminCenter som gör det enkelt att hålla koll på verksamhetens servrar, både on-prem och molntjänst.

Sist men inte minst den nya webbläsaren Microsoft Edge som byggts om helt med en Chromium-motor. Det är kul att se att Microsoft tagit kritiken de fått på allvar och gjort en mycket bättre webbläsare.

Var det någon framtida teknisk lösning som chockade er på något sätt?

Ja, ett nytt lagringssätt, helt i glas! Under seminariet fick publiken välja ett antal sätt att förstöra lagringen. Genom att bland annat försöka slipa, koka och micra sönder det misslyckades man förstöra det. Det är nästintill oförstörbart.

Vi var även lite chockade över hur långt man kommit med AI. I Microsoft Teams använder man nu AI för att skapa undertexter direkt i ett videomöte. Detta användes på varje seminarium.

Vad var det bäst med Microsoft Ignite?

Helt klart Sami Laihos Windows OS-lifehack-seminarium. Ett mycket lärorikt seminarium om sårbarheter i operativsystem. Vi vill även lyfta att kvalitén på alla andra seminarier och att alla talare höll väldigt hög nivå. Det var fantastiskt att vara på en mötesplats med så många andra likasinnade från hela världen!

Betyg

12/10

Wisest MS Ignite föreläsning